Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 16, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 16 Листопад 2018 12:00

Як за кольором сечі діагностувати рак передміхурової залози

Rate this item
(0 votes)

Рак передміхурової залози діагностується у чоловіків досить часто. Зазвичай симптоми не з’являються на ранніх стадіях, але вони сильно відчутні, коли пухлина виростає досить великою і чинить тиск на уретру.
Виходячи з цього, не можна проґавити деякі загальні ознаки, які є ключовими попереджувальними сигналами захворювання.

Наприклад, повинно насторожити, якщо колір сечі має червонуватий відтінок. Можливо, це наявність крові, що є одним із найпоширеніших ознак захворювання.
Також говорять про недугу часті вимушені нічні походи у туалет, повільний або слабкий потік сечі, відчуття наповненості сечового міхура. Усе це повинно стати приводом візиту до лікаря.
Але заздалегідь лякатися не слід. Більшість із цих ознак можуть бути викликані іншими причинами. Наприклад, проблеми із сечовипусканням набагато частіше спровоковані доброякісною гіперплазією передміхурової залози, тобто нераковим ростом простати.
Однак важливо повідомити свого лікаря про наявність будь-яких із цих симптомів, щоб установити причину, і, якщо це необхідно, вчасно почати лікування.
Якщо рак поширюється на інші частини тіла, у пацієнтів може розвинутися біль у кістках або спині. Незрозумілу втрату апетиту, маси тіла, біль в яєчках теж не можна залишати без уваги.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».