Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 21 Вересень 2018 16:17

Дослідження підказали 9 способів підвищення метаболізму

Rate this item
(0 votes)

Метаболізм — це хімічні реакції, що відбуваються в організмі. Вони зберігають тіло в тонусі і правильно функціонуючим.
Метаболізм часто пов’язують зі швидкістю або кількістю калорій, що спалюються. Чим вища швидкість метаболізму, тим більше калорій спалюється і тим легше скинути вагу або утримати її в нормі.
Відповідно, високий метаболізм може дати більше енергії й допомогти почуватися краще. Як його підвищити? Наукові роботи підказали ефективність 9 способів збільшення метаболізму.

Їжте багато білка у кожний прийом їжі. Це збільшить метаболізм протягом декількох годин на 15–30% порівняно з 5–10% — для вуглеводів і 0–3% — для жирів.
Термічний ефект їжі викликаний додатковими калоріями, необхідними для перетравлення, поглинання та обробки поживних речовин. Протеїн викликає найбільше зростання термічного ефекту.
Пийте більше холодної води. При цьому втрачається вага або утримується в нормі. Вода може також тимчасово прискорити метаболізм. Вживання 0,5 л води збільшує його на 10–30% протягом приблизно години.
Ефект згорання калорій може бути вищим, якщо вода холодна, бо ж тіло використовує енергію для нагріву. Випита за півгодини до їди вода також дозволить менше з’їсти.
Тренування з високою інтенсивністю. Такі заняття включають швидкі і дуже інтенсивні сплески активності, що допомагає спалювати більше жиру і збільшити швидкість метаболізму й після завершення тренування. 12 тижнів інтенсивного тренування зменшують жирову масу на 4,4 кг і жир на животі — на 17%.
Піднімайте важкі снаряди. М’язи більш метаболічно активні, ніж жир, тож їх нарощування може допомогти прискорити метаболізм. При цьому щодня згорятиме більше калорій навіть у стані спокою.
Більше ходіть і стійте. Тривалий період сидіння спалює менше калорій і призводить до збільшення ваги. Стояче положення спалює калорії.
Пийте зелений чай або чай улун. Вони збільшують метаболізм на 4–5%, допомагають перетворити частину жиру на вільні жирні кислоти і збільшити спалювання на 10–17%.
Їжте пряну їжу. Перець, що містить капсаїцин, також підвищує метаболізм. За один прийом їжі з перцем згорає 10 кілокалорій.
Забезпечте хороший нічний сон. Нестача сну пов’язана зі збільшенням ризику ожиріння, метаболізмом і рівнями цукру в крові.
Пийте каву. Кофеїн підвищує метаболізм на 3–11%. Як і зелений чай, він також сприяє спалюванню жиру.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».