Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 27 Липень 2018 14:46

Їжте, люди, огірки – будете здорові!

Rate this item
(0 votes)

Серед плодів, які можуть регулювати або навіть знижувати рівень цукру у крові, лікарі назвали всім знайомий огірок.
Цей живильний овоч допомагає при діабеті, оскільки містить багато клітковини, зазначають фахівці в галузі діабету медичної спільноти Diabetes Council.
У свою чергу, вживання великої кількості клітковини може знизити рівень цукру в крові, додали вони. Волокно уповільнює перетравлення вуглеводів і цукру.

Це довело дослідження вчених, коли мишам-діабетикам згодовували шкірку огірка і гарбуза, щоб порівняти, як вони впливають на рівень цукру в крові.
Гризуни щодня отримували 500 мг плодів протягом 15 днів. Після цього вчені провели їх обстеження і виявили, що у них знизився рівень цукру в крові. Правда, дослідники зазначають, що більш ефективною себе показала шкуринка гарбуза, проте люди її практично не їдять і частіше на їхньому столі присутні саме огірки.
Коментуючи дослідження ефективності огірків для хворих на цукровий діабет, фахівці радять діабетикам вводити у свій раціон якомога більше цих хрустких, ароматних і свіжих плодів. Крім того що вони смачні, ще й допоможуть боротися з хворобою.
Інші продукти, які рекомендують лікарі, включають брюссельську і звичайну капусту.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».