Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 20 Липень 2018 17:23

Любіть каву – вона корисна в усіх відношеннях!

Rate this item
(0 votes)

Для більшості з нас кава — невід’ємна складова сучасного життя, як бензин для наших авто. Вона допомагає нам пробудитись і бути у робочому стані протягом дня.
Дослідження, опубліковане в журналі здоров’я JAMA Internal Medicine, показало, що щоденне пиття кави допомагає жити довше. Наявність у раціоні однієї чашки на день пов’язали з 8-процентним зниженням ризику передчасної смерті, а ті, хто випиває шість або сім чашок на день, — із 16-відсотковим.

Фахівці на чолі з доктором Ерікою Лоттіфілд, науковим співробітником у Національному інституті раку, виявили, що на корисні властивості кави лише несуттєво впливало те, чи була кава з молоком, чи еспресо, і скільки містилося в ній кофеїну.
Однак оскільки дослідження носило спостережний характер, то вчені не можуть точно сказати: саме кава захищає наше здоров’я чи це залежить від інших факторів.
Якщо ви п’єте дві чашки кави на день і відчуваєте себе добре, чудово, продовжуйте. Якщо ви — тип людини, яка випиває шість або сім чашок на день і добре працює, добре спить — чудово, продовжуйте. Але не приймайте це дослідження, яке є просто спостережливим, як наказове.
Це не те ж саме, що і дослідження про користь 30-хвилинних вправ щодня. Ви не маєте прагнути пити більше кави, ніж уже вживаєте. І не п’ють його ті, хто, ймовірно, п’є багато води, що теж корисно для здоров’я, тож вони не повинні починати пити каву. А люди, які віддають перевагу чаю перед кавою, повинні пам’ятати, що він також має багато переваг.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».