Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 08 Червень 2018 13:53

Очкасті дійсно розумніші через гени

Rate this item
(0 votes)

Люди, які носять окуляри, дійсно розумніші, ніж інші, — такий висновок зробили вчені Едінбурзького університету, і пояснили цей факт генною схильністю.
Дослідники проаналізували генетичні дані близько 45 тисяч людей і виявили, що ті, хто вважався більш розумним, носили окуляри і на 30% частіше мали гени, які вказують на більш високу пізнавальну здатність.

Група фахівців вивчила 148 геномних ділянок, пов’язаних із когнітивною функцією, у тому числі 58, які раніше не досліджувалися.
Паралельно результати можуть допомогти зрозуміти зниження когнітивної функції, яке відбувається з хворобою та віком людей.
При цьому ще неможливо пояснити, чому існує генетичний взаємозв’язок між інтелектом, поганим зором і серцево-судинним здоров’ям.
Доктор Гейл Девіс вважає, що у генетичному дослідженні когнітивних функцій визначено багато розходжень у геномі, що спадкує мислення. Однак це дозволить вивчити механізми, за допомогою яких ці відмінності впливають на навички мислення протягом усього життя.

Ярослав ШЛАПАК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».