Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 08 Червень 2018 13:48

Знайдено причину, через яку люди набирають вагу

Rate this item
(0 votes)

Висновок про те, що вага не завжди залежить від генетичного набору людини, зробили вчені з Королівського коледжу Лондона.
Дослідники вивчили біомаркери близнюків, які відповідали за збільшення вісцерального жиру навколо живота. Після аналізу молекул вони дійшли висновку, що генетика лише частково впливає на приріст маси тіла.

При цьому чинники навколишнього середовища мають набагато більше значення, запевняють дослідники.
За підсумками досліджень, тільки 17,9% процесів, що відбуваються у кишечнику, можна пов’язати зі спадковими факторами, а 67,7% процесів зумовлені факторами навколишнього середовища — наприклад харчуванням.
Учені вважають, що це дослідження може зіграти важливу роль у розробці методів лікування ожиріння в майбутньому.
Це означає, що можна змінити середовище кишечника і протистояти проблемі ожиріння з нових позицій — зміною харчування і мікробіома кишечника.
Робота засвідчила важливість зв’язку здоров’я і ваги від тисяч хімічних речовин, які викликають діяльність мікробів у відповідь на їжу. Вони значною мірою контролюються тим, що ми їмо, а не нашими генами. Це відкриває значну кількість способів вживання їжі як ліків, стверджують науковці.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».