Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 01 Червень 2018 08:50

Як краще запобігти ожирінню?

Rate this item
(0 votes)

На Європейському конгресі щодо ожиріння у Відні світові вчені представили результати своїх досліджень з проблеми ожиріння людей середнього та похилого віку.
Цікаве дослідження було проведене науковцями Erasmuc MC Rotterdam у Нідерландах, які вважають, що головне для запобігання надмірній вазі — скорочення споживання м’яса і збільшення овочів. Дослідники вирахували, що високого ефекту можна досягти шляхом заміни 50 г м’яса на день на 200 г овочів.
Хоча попередні дані свідчать про те, що вегетаріанські дієти можуть знизити ризик надмірної ваги, дослідники говорять, що менш екстремальні зміни також можуть мати значні переваги.

Було встановлено, що зниження кількості продуктів тваринного походження і перехід до харчування на основі рослинної їжі пов’язані з більш низьким індексом маси тіла (ІМТ), меншими жировими відкладеннями у дорослих віком понад 45 років.
Провідний автор Чжанлінг Чень заявила: дослідження припускає, що дієта на основі рослин й обмеження тваринних продуктів ефективніша, ніж суворе дотримання вегетаріанських правил у харчуванні, і може бути корисною для профілактики надмірної ваги або ожиріння.
Вживання рослинної їжі не вимагає радикальної зміни раціону або повної відмови від м’яса та інших продуктів тваринного походження. Замість цього можна помірно скоротити в раціоні червоне м’ясо й додати кілька видів овочів.

Ярослав ШЛАПАК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».