Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 11 Травень 2018 08:10

Ось якими засобами можна перемогти гіпертонію

Rate this item
(0 votes)

Симптомами артеріального тиску є біль у грудях, головний біль й утруднене дихання. Гіпертонія чинить додатковий тиск на кровоносні судини і життєво важливі органи.
Крім цього, вона загрожує небезпечними для життя станами, включаючи серцеві напади та інсульти.
На думку вчених, боротися з ними і знизити ризик гіпертонії допоможе вживання вітаміну В12 і деяких овочів і фруктів.

Фахівці пояснюють, що вітамін B12 запобігає накопиченню амінокислоти гомоцистеїну, що пов’язано із серцевосудинними захворюваннями. B12 руйнує цю амінокислоту, тому знижує ризик розвитку гіпертонії.
Допоможе впоратись із високим тиском і збалансоване харчування. Головним чином слід скоротити вживання солі, а також виконувати регулярні фізичні вправи.
А ще дієтологи назвали овочі, щоденне вживання яких допомагає лікувати гіпертонію. У числі перших помічників — селера. Цей овоч сприяє спалюванню калорій, а його поживні речовини контролюють тиск.
Селера містить хімічні фталати, які розслаблюють тканини стінок артерії, що покращує кровотік. У її складі мало солі, ще й присутня значна кількість клітковини, магнію й калію.
Найбільше зниження тиску спостерігалося, коли людина з’їдала щодня близько 90 г селери. Також знижує тиск екстракт насіння селери.
Інші продукти, ефективні для цього, — помідори, гранатовий сік, фісташки, яблучний оцет, гриби, яблука, ківі, дині. З трав і спецій особливо допомагають шпинат і коріандр.

Ярослав ШЛАПАК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».