Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Вiвторок, 10 Квiтень 2018 14:44

Надмірний шум справляє негативний вплив на мільйони працюючих людей

Rate this item
(0 votes)

Про це йдеться в опублікованих у американському журналі промислової медицини результатах нового дослідження Центру з контролю і профілактики захворювань.
Учені з’ясували, що шум порушує не тільки роботу органів слуху, а й погіршує здоров’я серця. За даними Департаменту праці Сполучених Штатів Америки, близько 22 мільйонів робітників щорічно піддаються впливу потенційно небезпечного шуму на своєму робочому місці.

До сьогоднішнього дня шум на робочому місці розглядали як загрозу лише для органів слуху. Щороку виділяється в середньому $242 мільйони на компенсацію втрати слуху, викликану умовами праці.
Однак нове дослідження Національного інституту безпеки та гігієни праці, який входить до складу Центру з контролю і профілактики захворювань, продемонструвало, що гучний шум на робочому місці призводить ще й до підвищення кров’яного тиску і рівня холестерину. Високий рівень холестерину і гіпертонія офіційно зараховують до основних факторів ризику виникнення серцевосудинних захворювань.
У США близько 610 тисяч людей щорічно вмирають через проблеми із серцем. Дослідження очолила Елізабет Мастерсон. Вона зі своїми колегами виявила, що 25% працюючих людей піддаються потенційно небезпечному рівню шуму під час своєї роботи.
Науковці також виявили, що 12% працівників скаржаться на проблеми зі слухом, тоді як 24% страждають на гіпертонію, а у 28% був підвищений рівень холестерину. Серед тих, у кого були виявлені проблеми зі слухом, 58% отримали ці проблеми через високий рівень шуму на робочому місці.
Мастерсон зазначає, що коли рівень шуму на робочому місці буде знижений до більш безпечного, то понад 5 мільйонам випадків порушення слуху серед працівників, котрі піддаються впливу надмірного шуму, можна буде запобігти.
Крім того, на підприємствах, де може бути присутня подібна загроза здоров’ю працівників, слід організовувати оздоровчі програми і регулярно перевіряти кров’яний тиск, рівень холестерину та слух співробітників.

Ярослав ШЛАПАК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».