Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 16, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Вiвторок, 10 Квiтень 2018 14:38

Чому не варто пити воду на ніч?

Rate this item
(0 votes)

Людському організму для нормального функціонування необхідна вода. Тому життєво важливо, щоб людина щодня пила воду. Проте існують різні думки щодо того, чи мають люди пити воду перед сном чи ні.

Науковці поки що не знайшли доказів того, що вживання води перед сном позитивно впливає на організм. Вони вважають, що якщо людині ввечері або вночі хочеться пити, то вона може випити трохи простої води. Однак за відсутності спраги цього краще не робити. Варто пам’ятати, що питна вода перед сном може збільшити ризик розвитку ніктурії.

Ніктурія — це синдром, при якому підвищується потреба сечовипускання вночі. Під час сну організм людини виробляє більше гормонів, які сповільнюють роботу нирок і зменшують виробництво сечі. Таким чином, знижується потреба людей у сечовипусканні протягом ночі, що допомагає їм спати всю ніч.
Але коли людина страждає на ніктурію, якість і тривалість сну знижуються. Це викликає погіршення пам’яті, зниження здатності концентруватися, людина часто перебуває у поганому настрої. Крім того, зростає ризик появи різних захворювань, включаючи ожиріння, діабет, хворобу серця і депресію.
Ніктурія може розвинутись у людини будь-якого віку, але частіше зустрічається у літніх людей. А ще ризик ніктурії збільшується при доброякісній гіпертрофії передміхурової залози, гіперактивному сечовому міхурі, діабеті, інфекціях сечового міхура, хворобах серця, запорах, а також при прийомі деяких ліків.
Люди з подібним синдромом повинні намагатися не пити воду пізно ввечері. При цьому їм, як і раніше, важливо пити достатню кількість води протягом дня. Також перед сном не варто вживати алкоголь, чай, каву, какао або гарячий шоколад, колу та інші солодкі газовані напої.

Ярослав ШЛАПАК, Укінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».