Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Вiвторок, 10 Квiтень 2018 14:36

Чи можна під час застуди ходити в спортзал і вживати алкоголь?

Rate this item
(0 votes)

Під час хвороби багато хто не знає, що можна робити, а що краще відкласти на деякий час. Чи можна ходити у спортзал? Імунна система застудженої людини навантажена через боротьбу з хворобою, фізичні вправи будуть лише відбирати ваші сили.
Фахівці закликають людей відпочити від спортивного залу до того моменту, коли вони відчують себе повними сил та енергії, поки не зникнуть проблеми з диханням.

А чи можна вживати спиртні напої? Алкоголь порушує режим сну. А для одужання вкрай важливо добре висипатися. Крім того, алкоголь не можна поєднувати з більшістю лікарських препаратів, які ви, ймовірно, приймаєте під час хвороби.
Кожен лікар на запитання про вживання алкогольних напоїв під час застуди відповість, що цього робити не потрібно. Краще пити рідину у великій кількості, їсти корисні продукти й багато відпочивати.
Хтось запитує: чи варто виходити на лікарняний? Адже багато людей переконані, що звичайна застуда — не привід для того, щоб відпрошуватись у начальства. Однак під час хвороби ваша продуктивність знижується, ви швидко втомлюєтесь і погано почуваєтесь.
Крім того, приходити на роботу хворим означає піддавати ризику своїх колег. Тому якщо у вас є висока температура, ви з великими труднощами виконуєте прості дії, від кашлю і чхання у вас розколюється голова, а через хворе горло ви не можете нормально говорити, сміливо беріть вихідний.
Чи можна застудженим гуляти на вулиці? — запитаєте. Якщо у вас є сили і бажання пройтися вулицею, то це можна зробити. Однак прогулянка не має затягуватися на тривалий час, і ви повинні тепло одягнутися.

Ярослав ШЛАПАК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».