Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Субота Квiтень 20, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 16 Лютий 2018 16:41

Не так багато людей в юнацькі роки стикається з похміллям

Rate this item
(0 votes)

Ко­жен свят­ко­вий ве­чір, де на сто­лі бу­ли при­сут­ні спирт­ні на­пої, ра­ні­ше за­кін­чу­вав­ся лег­ко і ве­се­ло. У сту­дент­ські ро­ки чи­ма­ла кіль­кість мо­ло­ді всю ніч гу­ляє на ве­чір­ках, а вже вран­ці від­прав­ляє­ть­ся на за­нят­тя. Од­нак чим стар­шою стає лю­ди­на, тим час­ті­ше ра­нок піс­ля гар­но­го за­стіл­ля пе­ре­тво­рює­ть­ся на ка­ту­ван­ня. На це є ва­го­мі при­чи­ни.

За­йва ва­га. Не кожному вдається тримати себе в ідеальній фізичній формі, а надмірна кількість жиру, крім негативного впливу на організм, посилює чутливість до спиртного, оскільки не може вбирати алкоголь.

Не­ста­ча во­ди. З віком відсоток вмісту води у тілі суттєво знижується, тому концентрація алкоголю збільшується, і організму складніше справлятись із навантаженням. Ось чому склянка води вранці полегшує похмілля.
Ос­лаб­лен­ня імун­ної сис­те­ми. Фахівці з Національного інституту старіння (США) переконані, що однією з причин, чому людина рано чи пізно помирає, є ослаблення імунітету. Таким чином, після 40 років ви будете набагато довше приходити до тями після вживання алкоголю, ніж це було у 25.
Ві­ко­ві змі­ни пе­чін­ки. З віком продукування алкогольдегідрогенази печінкою зменшується, тому знижується ефективність руйнування етанолу й метанолу, тож алкоголь затримується в організмі набагато довше.
На те, як ваш організм справляється зі спиртними напоями, впливає ще й спосіб життя. Люди, які відвідують спортивні зали, дотримуються повноцінного харчування, відчувають себе краще вранці після застілля. Порятунком при похміллі може стати кава, яка допоможе впоратись із головним болем.

Ярослав ШЛАПАК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».