Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Субота Квiтень 20, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Четвер, 08 Лютий 2018 20:08

Годування груддю захищає жінок від діабету та раку яєчників

Rate this item
(0 votes)

У жі­нок, які не мен­ше як пів­ро­ку го­ду­ва­ли груд­дю сво­їх но­во­на­ро­дже­них ді­тей, ри­зик роз­вит­ку цук­ро­во­го діа­бе­ту знач­но ниж­чий. Про це по­ві­дом­ля­ють аме­ри­кан­ські фа­хів­ці, які від­сте­жу­ва­ли змі­ни ста­ну здо­ров’я жі­нок про­тя­гом де­кіль­кох де­сят­ків ро­ків.
Годування груддю від шести і більше місяців дозволяє жінкам знизити ризик появи цукрового діабету практично на 50%.
Фахівці з організації Kaiser Permanente працювали над цим питанням протягом 30 років. Проаналізувавши всі отримані за цей період дані, вони дійшли висновку, що жінки, які частіше за інших годували свою дитину груддю, менше стикалися з цукровим діабетом II типу.

Крім цього, у таких мам знижувався ризик онкологічних захворювань, а саме: раку яєчників, а також ризик серцево-судинних захворювань.
Вживання материнського молока має переваги і для здоров’я дитини. Наприклад, такі діти рідше страждають на ожиріння і астму.
За статистикою цукровий діабет II типу частіше виникає у представників чоловічої статі. Однак цей метаболічний розлад діагностується у 12% жінок у післяпологовий період. Крім того, у 27 мільйонів жінок, які стали мамами, розвивається переддіабетний розлад, який із часом переростає на повноцінний цукровий діабет.
Через зростання числа людей з ожирінням щорічно збільшується число хворих на діабет. Це захворювання особливо небезпечне для жінок. Учені з’ясували, що жінки-діабетики помирають від цього захворювання частіше, ніж чоловіки.
Тривалість життя жінок через цукровий діабет зменшується практично на 8,2 року. Ще кілька років тому було модно відмовлятися від годування груддю. Мами годували своїх новонароджених дітей молочною сумішшю через страх утратити свою красу, забуваючи, що материнське молоко, багате на поживні речовини, незамінні для малюка. Однак варто зазначити, що зараз годування груддю знову стає популярним.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».