Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 02 Лютий 2018 11:15

Подолати мікобактерію туберкульозу допоможе вітамін С

Rate this item
(0 votes)

Вітаміну С під силу в лабораторних умовах знищити резистентні культури мікобактерій туберкульозу. Такого висновку дійшли фахівці з Медичного коледжу ім. Альберта Ейнштейна (Ізраїль).
Науковці стверджують, якщо до класичної терапії туберкульозу додати вітамін С, то ефективність лікування значно збільшиться, а його тривалість скоротиться.

Крім усього іншого, відкриття ізраїльських фахівців дозволить розробляти нові види медичних препаратів. Всесвітня організація охорони здоров’я, використовуючи дані за 2011 рік, повідомляє про 1,4 мільйона летальних випадків і 8,5 мільйона випадків зараження людей туберкульозом.
У XXI сторіччі дотепер велику загрозу несуть мікобактерії туберкульозу, котрі не піддаються знищенню звичайними антибіотиками. Діагноз «мультирезистентний туберкульоз» був поставлений 650 тисячам хворих людей, з них у 9% виявлена стійка форма.
Найбільшого поширення туберкульоз набув у країнах, де слабо розвинена медична сфера і відзначається високий відсоток людей із низьким рівнем життя. Саме на ці держави припадає 95% смертей від захворювання. Завдяки дослідженням учених з Ізраїлю проблему мікобактерій туберкульозу, які не піддаються ізоніазиду, стали знову активно вивчати.
Доктор Вільям Джейкобс, глава дослідницької групи з Медичного коледжу ім. Альберта Ейнштейна, зі своїми колегами в процесі наукових досліджень виявив, що вітамін С здатний пригнічувати як чутливі, так і резистентні штами навіть зі стійкою формою. Використовуючи отриману інформацію, науковці продовжили роботу і з’ясували, що вітамін С сприяв виникненню реакції Фентона за участю заліза, а в кінцевому підсумку формувались агресивні радикали, здатні знищити мікобактерію.

Ярослав ШЛАПАК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».