Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 23 Грудень 2016 14:12

Мозок людини здатний відновлювати спокади

Rate this item
(0 votes)

Довгий час вважалося, що можна зберегти спогади у мізках тільки, якщо відповідні нейрони були активні. Проте зараз, схоже, з’ясувалося, що це не завжди так, тобто може дуже допомогти тим, хто страждає від короткочасної втрати пам’яті.
Учені виявили, що стимуляція мозку слабкими розрядами електрики (зокрема, імпульс транскраніальної магнітної стимуляції) може оживити недавні спогади. Наш розум може уповільнити короткострокові спогади аж до їх неактивного стану, де вони перебувають у фоновому режимі, але готові повернутися, коли це необхідно.

Цей метод не можна застосовувати до довготривалої втрати пам’яті (для цього існують інші техніки), тож не чекайте повернення дитячих спогадів після декількох розрядів. Однак ці результати мають поліпшити наше розуміння того, як працює мозок — вже стало зрозумілим, що наша пам’ять складніша, ніж вважалося раніше. І в довгостроковій перспективі це може призвести до лікування хвороби Альцгеймера та інших розладів, коли відновлення короткострокових спогадів могло б значно поліпшити якість життя пацієнта.

Ярослав ШЛАПАК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».