Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 23, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 12 Серпень 2016 16:25

Є вакцина від хламідіозу!

Rate this item
(0 votes)

Канадські вчені розробили перспективний прототип вакцини проти хламідіозу. Перші випробування на мишах пройшли успішно. За результатами дослідження, опублікованими у журналі Vaccine, миші, що пройшли імунізацію, боролися з інфекцією більш ефективно.
Хламідіоз є однією з найбільш поширених у світі інфекцій, що передаються статевим шляхом. Досі ефективної вакцини проти нього не існувало. Фахівці університету Онтаріо дійшли висновку, що піддослідні гризуни після вакцинації назальним спреєм ефективніше справлялися зі збудниками хламідіозу. В організмах вакцинованих тварин спостерігалося зниження темпів пошкодження репродуктивних органів.

Науковці переконані, що вакцина буде ефективно діяти не тільки проти звичайного хламідіозу, а й проти хламідійної інфекції очей.

 

ЗНАЙДЕНА ПРИЧИНА ЗАЛЕЖНОСТІ ВІД СИГАРЕТ І СПИРТНОГО У ПІДЛІТКІВ

Переважно причиною залежності є відхилення у психіці дітей. Такого висновку дійшли вчені Колумбійського університету США.
Провівши дослідження, яке полягало у спостереженні за чотирма тисячами школярів віком від 15 до 18 років, науковці виявили, що зазвичай залежні діти мають психічні відхилення різного роду і різного ступеня.
Серед досліджуваних підлітків у 49 відсотків спостерігалися психічні проблеми, ще у восьми — легкі порушення. Водночас 48 % дітей були повністю здорові. Тих, хто іноді вживає алкоголь, виявилося 39 %, тютюн — 9 %, марихуану — 7 %. Постійно вживали алкоголь, сигарети або «травичку» тільки два відсотки дітей. У переважної більшості з них виявилися проблеми з психікою і сприйняттям суспільства.
Проблеми з однолітками, гіперактивність у повсякденному житті, постійно погана поведінка — перші ознаки того, що дитина активно вбиває своє здоров’я.
Учені визнають, що до винаходу рецепта усунення залежностей ще далеко, але визначення факторів, які впливають, дозволить більш плідно працювати в цьому напрямі.

Ярослав ШЛАПАК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».