Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 15 Квiтень 2016 22:29

Виявлено гени, що скорочують життя

Rate this item
(0 votes)

Приблизно дві третини населення Землі є носіями особливих генів. Ці гени значно скорочують тривалість життя.
Фахівці Usher Institute of Population Health Sciences and Informatics стверджують, що у представників двох земних материків виявлені гени, пов’язані зі смертельними захворюваннями. Цими недугами є хвороба Альцгеймера і схильність до високого рівня холестерину.
За словами фахівців, приблизно троє з тисячі осіб успадковують обидва варіанти генетичних комбінацій, які створюють умови для скорочення життя приблизно на три роки або й більше. Люди, котрі мають лише один із «генів з поганою репутацією», умовно втрачають лише один рік життя.

Результати дослідження були отримані після аналізу даних програми сканування ДНК. Для створення вибірки були зібрані генетичні зразки 152 тисяч осіб.

 

НА­ЗАЛЬ­НИЙ ОКСИ­ТО­ЦИН ЗАХИС­ТИТЬ ВІД ОЖИ­РІН­НЯ

Разова доза назального окситоцину зменшує симптоми компульсивного розладу у чоловіків з ожирінням та надмірною вагою. Про це повідомили дослідники з Массачусетського головного госпіталю на щорічних зборах Товариства ендокринологів у Бостоні.
Назальний спрей, що містить окситоцин, є синтетичним варіантом гормону окситоцину, який відіграє важливу роль у процесі контролю ваги і кількості споживаної їжі. Він схвалений для використання в Європі, але у Сполучених Штатах дозволений лише як засіб для клінічних випробувань. У США використовують аналог окситоцину — пітоцин для внутрішньовенного введення.
Вивчивши вплив окситоцину на організм людини, науковці дійшли висновку, що його можна використовувати для контролю компульсивної поведінки чоловіків з ожирінням або надлишковою вагою. Використання назального окситоцину дозволяє підвищити рівень самоконтролю й утриматися від вживання непотрібної порції їжі. Характерно, що ефект плацебо під час експериментів не спрацьовував, — лікувальну дію на піддослідних справляв тільки назальний окситоцин.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».