Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 04 Березень 2016 12:11

Пересадили пальці ніг на руку

Rate this item
(0 votes)

Чоловікові з Йоркшира, народженому з рідкісним захворюванням — синдромом Поланда, лікарі зробили нові пальці руки з двох пальців ніг.
Річард Стотт від народження страждав на синдром Поланда — вроджену аномалію розвитку пальців руки. Ліва рука чоловіка була слабкою, з короткими пальцями, непридатними для виконання повсякденних завдань. На рахунку молодої людини 15 операцій. Остання завершилася успішною пересадкою двох пальців — по одному з кожної ноги — на кисть лівої руки. Тепер Річард може тримати чашку й інші важкі предмети, а також виконувати побутові дії.

Незважаючи на вроджений дефект, молодий чоловік був затребуваний як актор і навіть отримував ролі у театральних виставах, наприклад, у «Красуні й чудовиську».


СТИЛЬ ЖИТ­ТЯ ОД­НО­ГО ПАРТ­НЕ­РА ВПЛИВАЄ НА ФІ­ЗИЧ­НУ ФОР­МУ ІН­ШО­ГО

Дослідники з Единбурзького університету стверджують, що спосіб життя людини впливає на фізичний стан його партнера більше, ніж власні харчові звички людини.
Той, хто віддає перевагу фізичним вправам і правильному харчуванню, впливає на своїх партнерів набагато сильніше, ніж друзі та родина. Так само формуються і нездорові харчові звички. І хоча ожиріння, в основному, пов’язують із генетичною схильністю, проживання з людиною з надмірною вагою стимулює партнера не стежити за власною фізичною формою.
Науковці переконані, що їх дослідження зробить великий внесок у розуміння механізмів ожиріння і формування неприродних харчових звичок.
Навколишнє середовище, на думку фахівців, має набагато більше значення, ніж генетичні особливості або сімейний вплив. Фахівці підкреслили, що люди з ожирінням, котрі без впливу партнера змінили звичний спосіб життя, теж здатні позбутися небезпечної для здоров’я надмірної ваги.

Ярослав ШЛАПАК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».