Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 25, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 23 Жовтень 2015 18:52

Учені закликають: не їжте вівсянку вранці!

Rate this item
(0 votes)

Чому не можна їсти вівсянку на сніданок? Вівсяна каша — улюблений ранковий продукт для багатьох, бо вівсяні пластівці корисні для здоров’я, як знаємо ми всі.
Вівсянка обволікує слизову шлунка, нормалізує його роботу. Для нормалізації ваги рекомендують їсти вівсянку протягом 15 днів. Водночас у такий спосіб людина позбавляється від закрепів. Однак не все так безхмарно, як здається на перший погляд. Постійно їсти вівсянку, та ще й у великих кількостях, шкідливо й навіть небезпечно для здоров’я.

Уся справа в тому, і це підтвердить кожен гастроентеролог, що вівсянка містить фітинову кислоту — речовину, яка затримує всмоктування кальцію у кишечнику.
Більше того, фітинова кислота не тільки не дозволяє кальцію засвоюватися в організмі, а ще й вимиває необхідний мікроелемент з наших кісток. Тому, якщо ви плануєте дотримуватися вівсяної дієти, перш за все слід проконсультуватися з лікарем.
Звичайно, відмовлятися від вівсянки зовсім не варто, адже цей продукт необхідний людському організму. Просто намагайтеся чергувати вівсяну кашу з іншими кашами — гречаною, кукурудзяною, пшоняною, які теж дуже корисні.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».