Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Субота Квiтень 20, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 23 Жовтень 2015 18:46

У київській школі № 168 створили умови для навчання дітей з особливими потребами

Rate this item
(0 votes)

Тепер навчальний заклад повністю пристосований до навчання дітей з ДЦП. Нині у школі навчаються як здорові діти, так і 85 дітей-інвалідів, 30 з яких потребують допомоги при пересуванні. Саме для цих дітей у школі було встановлено спеціальний місткий ліфт.
Допомога в ремонті та технічному оснащенні будівлі була надана Посольством США в Україні, а також командуванням збройних сил США. Ремонтні роботи здійснювалися спільними зусиллями американських та українських фахівців. Крім установки ліфта, у школі № 168 зробили ремонт у коридорах і приміщеннях та утеплили фасад будівлі, а також провели заміну вікон.

На відкритті школи був присутній мер Києва Віталій Кличко, який подякував спонсорам і привітав учнів.

 

НО­БЕ­ЛІВ­СЬКА ПРЕ­МІЯ ЗА ДО­СЯГ­НЕН­НЯ У БО­РОТЬ­БІ З ПА­РА­ЗИ­ТА­МИ
Представники Ірландії, Японії та Китаю отримали Нобелівську премію у галузі медицини за винахід препаратів проти малярії і паразитарних захворювань, що уражують сотні мільйонів людей щорічно. Лауреатами Нобелівської премії в галузі медицини стали: ірландець Вільям Кемпбелл, японець Сатоcі Омура й китаянка Ту Юйю.
Кемпбелл і Омура були нагороджені за відкриття авермектина, похідні якого знизили захворюваність річковою сліпотою і лімфатичним філяріатозом — захворюванням, що викликають паразитичні хробаки в Африці та Азії. Юйю була нагороджена за розробку препарату артемізиніну, що знизив смертність від малярії.
Члени Нобелівського комітету відзначили важливість відкриттів і заявили, що позитивні результати використання препаратів, як і їх значення для людства, є неймовірними.


ВАК­ЦИ­НА ПРО­ТИ ГРИ­ПУ ДО­ПО­МА­ГАЄ ПРИ ПНЕВ­МО­НІЇ
Вакцина проти грипу може запобігти грип-асоційованому запаленню легенів. Такого висновку дійшли дослідники університету Вандербільта і Школи медицини в Нешвіллі.
Науковці проаналізували дані хворих на пневмонію, що виникла внаслідок захворювання грипом. Виявилося, що ці хворі не пройшли вакцинації проти грипу, а пневмонія у даному разі була ускладненням первинного захворювання.
Зі 162-х осіб з грип-асоційованою пневмонією тільки 28 були щеплені, у той час як у контрольній групі близько 30 відсотків учасників отримали вакцину.
Про здатність вакцин проти грипу запобігати лихоманці і респіраторним симптомам ученим було відомо вже давно. А ось чи сприяють такі вакцини профілактиці пневмонії, було не зрозуміло.
Автор дослідження Карлос Гріхальва заявив, що відкриття допоможе медикам ефективніше лікувати хворих на пневмонію й успішно проводити профілактику цього захворювання.


ЧО­ЛО­ВІ­ЧА ДЕ­ПРЕ­СІЯ В ОЧІ­КУ­ВАН­НІ ДИ­ТИ­НИ

Депресію, пов’язану з очікуванням дитини, зазвичай, приписують жінкам, проте вчені університету Макгілла стверджують, що чоловіки теж можуть відчувати депресивні симптоми у період вагітності їхніх дружин.
Автор дослідження Дебора Да Коста заявила, що психічне здоров’я чоловіків є менш вивченою тематикою у психології, проте в період очікування батьківства чоловіки страждають так само, як і жінки. Такого висновку вчені дійшли, проаналізувавши психологічний стан 622 канадських чоловіків, які готуються стати батьками.
Майбутні татусі пройшли анкетування он-лайн, відповівши на запитання про настрій, фізичну активність, якість сну, сімейні взаємини та фінансову кризу в родині. Потім фахівці порівняли результати анкетування, отримані на початку терміну вагітності дружин учасників експерименту і в третьому триместрі. Близько 13 відсотків опитаних чоловіків виявили ознаки депресії, пов’язані з вагітністю дружини.
Більшість факторів, що призводять до депресивних думок і станів у чоловіків, підлягали корекції. Науковці відзначили, що представники сильної статі в цілому легше долають негативний стан, ніж жінки.

 

СПІЛ­КУ­ВАН­НЯ ВІЧ-НА-ВІЧ Є ЧУ­ДО­ВОЮ ПРО­ФІ­ЛАК­ТИ­КОЮ ДЕ­ПРЕ­СІЇ
Це набагато ефективніше, ніж телефонні дзвінки та листування електронною поштою, переконані вчені. Дослідник з Орегону, доктор Алан Тео встановив, що форми соціалізації людини по-різному впливають на рівень емоційної стабільності. Телефонні розмови з членами родини і друзями не справляють такого сильного впливу на людину, як спілкування віч-на-віч. Живе спілкування — чудова профілактика депресії, стверджує фахівець.
Дослідивши частоту телефонних, електронних і міжособистісних контактів групи з 11 тисяч випробовуваних, медики зазначили, що симптоми депресії були набагато сильнішими у тих, хто спілкувався з близькими й друзями не віч-на-віч, а телефоном або в Інтернеті. Ті учасники експерименту, які спілкувалися з рідними при особистих зустрічах близько трьох разів на тиждень, на 11,5 відсотка менше страждали від депресивних симптомів.

Ярослав ШЛАПАК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».