Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 18 Вересень 2015 11:21

Психологи пояснили, чому хобі робить людину розумнішою

Rate this item
(0 votes)

На думку провідних дослідників, хобі може стати ефективною основою для зміцнення розумових здібностей людини.
Таку інформацію ініціатори спостережень повідомили після того, як ними було реалізовано унікальний у своєму роді комплекс випробувань. З’ясувалося, що для підвищення рівня інтелекту індивідууму досить зайнятися улюбленою справою. Лікарям вдалося довести, що й чоловіки, і жінки можуть самостійно зміцнити власний IQ.
Існує багато способів, які змушують мозок людини працювати активніше. Перше заняття, яке змінює діяльність центрального відділу нервової системи, — це гра на музичних інструментах. Медики також рекомендують час від часу читати книги та пізнавати нову інформацію.

Крім того, необхідно щодня виконувати фізичні вправи, оскільки вони впливають на роботу нервових закінчень. Психологи заявляють, що вивчення нової мови дозволить мозку краще розбиратися зі складними питаннями.
Періодично необхідно перевіряти свої знання, закріплюючи отримані дані й збільшуючи словниковий запас. Ще одним приємним заняттям є медитація. Отже, у світі існує ціла низка способів, що допомагають людині підтримувати свій розум і тіло у здоровому стані.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».