Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 31 Липень 2015 16:51

Фахівці пояснили, коли любов до селфі стає хворобою

Rate this item
(0 votes)

Російські фахівці солідарні з думкою міжнародних учених, що пристрасть робити селфі може трансформуватися у психічний розлад. Медики пояснили, коли це захоплення стає небезпечним для психіки.
За словами керівника московського психологічного центру Артура Гараганова, селфіманію можна розділити на три етапи. Зокрема, на першому етапі людина щодня робить до трьох своїх фото, проте не завжди викладає їх у Мережу. На другому етапі вона так само робить приблизно по три знімки на день, але їх опублікування на просторах Інтернету є обов’язковим процесом.


Однак найбільш небезпечний для психіки третій етап, коли шанувальник селфі щодня робить не менш шести знімків і викладає їх у Мережу, чекаючи коментарів і лайків. Такий нав’язливий стан свідчить про серйозні психічні порушення.
Як повідомляє Medikforum, залежність від селфі сприяє розвитку неврозу і навіть більш глибокого патологічного стану — психозу, наголошують психіатри. Не отримуючи порції схвалення, людина відчуває власну неповноцінність, у зв’язку з чим може здійснювати неадекватні вчинки, демонструвати специфічні реакції (підвищену дратівливість, озлобленість чи, навпаки, пригніченість). Таким людям потрібна психологічна допомога, проте самі вони цього не усвідомлюють, незважаючи на нав’язливі бажання фотографуватися і викладати фото у Мережу, резюмують медики.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».