Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 24 Липень 2015 20:03

Серцю необхідний вітамін С

Rate this item
(0 votes)

Науковці ще раз нагадали, чому необхідно їсти овочі та фрукти. Високий рівень вітаміну С в організмі пов’язаний зі зниженим ризиком розвитку хвороб серцево-судинної системи і передчасної смерті, повідомляє health-ua.org.
Нова робота вчених з університету Копенгагена (Данія) засвідчила, що вживання овочів і фруктів зменшує ймовірність хвороб серця. Цей висновок став результатом аналізу даних щодо 100 тисяч датчан, включаючи інформацію про їхнє харчування та особливості генотипу.
«Ми побачили, що люди, які їли більше овочів і фруктів, страждали від хвороб серцево-судинної системи на 15 відсотків рідше, а ризик ранньої смерті у них був нижчим на 20 відсотків у порівнянні з тими, хто рідко їв овочі та фрукти», — зазначила співавтор дослідження, доктор Камілла Кобилецька.


Крім того, вітамін С бере участь у побудові сполучної тканини, яка підтримує інші тканини й органи. Також він володіє антиоксидативним ефектом і захищає клітини від окислювального стресу, що викликає багато захворювань, у тому числі й хвороби серця. Вітамін С не виробляється в організмі, і тому його рівень необхідно заповнювати за допомогою правильного харчування.
«Ми знаємо, що фрукти та овочі корисні для здоров’я, і наша робота ще раз довела це. Вживання овочів і фруктів підвищує рівень вітаміну С у крові, що, у свою чергу, знижує ризик хвороб серцево-судинної системи і ранньої смерті. Ви можете пити вітаміни, однак здорова дієта набагато корисніша», — зазначили дослідники. На даний момент вони продовжують працювати над визначенням факторів ризику, які, поряд з вітаміном С, впливають на роботу серця і судин.

Ярослав ШЛАПАК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».