Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 20 Лютий 2015 17:06

Новий метод дозволить ефективніше боротися з раком підшлункової залози

Rate this item
(0 votes)

Рак підшлункової залози, як відомо, — одна з найбільш смертоносних форм хвороби з виживанням усього 6% за п’ятирічний період. Традиційні методи лікування можуть виявитися неефективними для пухлин підшлункової залози, проте дослідники розробили новий пристрій, який забезпечує доставку ліків безпосередньо до джерела раку, що потенційно збільшує тривалість життя пацієнтів.
Рак підшлункової залози важко піддається лікуванню. Багато пацієнтів не мають яких-небудь попереджувальних симптомів захворювання, поки пухлина не досягає великих розмірів. Крім того, у більшості випадків пухлини підшлункової залози агресивні і швидко поширюються. При введенні лікарські засоби не можуть ефективно проникати у пухлину через щільну навколишню тканину і відсутність кровоносних судин.


Команда дослідників з Університету Північної Кароліни за допомогою електричних полів змогла усунути проблеми зі щільністю навколишньої тканини, що дозволило доставляти препарат хіміотерапії прямо в пухлину, запобігаючи росту, а в деяких випадках зменшуючи її розмір.
Новий пристрій може бути використано як у середині організму після мінімального інвазивного хірургічного втручання, яке дозволяє імплантувати його прямо у пухлину, так і зовні, доставляючи ліки через шкіру. Другий варіант підходить для таких видів патології, як рак грудей, голови і шиї.
Експерти зазначили, що на додачу до більш ефективного проникнення в пухлину пристрій дозволяє вводити більш високу концентрацію препарату в її тканини, уникаючи при цьому підвищеної системної токсичності.


НІЧНЕ ПОТОВИДІЛЕННЯ МОЖЕ СВІДЧИТИ
ПРО СЕРЙОЗНЕ ЗАХВОРЮВАННЯ

Якщо у вас регулярно відбувається активне потовиділення під час сну, то необхідно звернутися до лікаря і пройти обстеження, щоб визначити причину, оскільки це може свідчити про важке захворювання, пише timesofindia.
Фахівці пояснили, що причиною нічного потовиділення може бути менопауза, адже це є одним з основних її симптомів. Необхідно попросити гінеколога визначити, чи дійсно причина підвищеного потовиділення у цьому. Також буває, що подібний стан зумовлено гіпергідрозом, який не шкодить здоров’ю, хоч людина і сильно потіє.
Однак такий стан може бути пов’язаний із хворобою. Наприклад, люди, які страждають на туберкульоз, часто потіють уночі. Медики рекомендують провести спеціальні аналізи, щоб перевірити таку гіпотезу. Деякі типи бактеріальних інфекцій так само можуть викликати сильне нічне потовиділення. Крім інфекцій, деякі види раку, такі як лімфома, викликають нічне потовиділення. Також ця проблема може бути пов’язана з прийомом якихось медикаментів.
Фахівці додали, що низький рівень цукру теж веде до підвищеного потовиділення. Нічне потовиділення також можна віднести до цілого ряду гормональних і нервових розладів. Саме перелік подібних проблем має стати причиною звернення до лікаря, якщо людина зіткнулася з проблемою нічного потіння, підкреслили вчені.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».