Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 06 Лютий 2015 14:52

Зниження температури ніг провокує хворобу

Rate this item
(0 votes)

Доктор Рон Екклес із Центру застуди Університету Кардіффа 25 років досліджував, чому холодні ноги підвищують ризик розвитку застуди. Тепер він готовий озвучити висновки.
Отже, у багатьох у тілі існують бактерії, які викликають застуду, але не симптоми. Однак як тільки температура ніг падає, симптоми проявляються у вигляді нежитю. А це вже загрожує повноцінною хворобою, повідомляє The Daily Mail.
При холодних ногах судини в носі звужуються, і приплив крові скорочується. Так тіло запобігає швидкій втраті тепла. Але в крові містяться імунні клітини, що борються з інфекцією. Отже, коли ноги замерзли, слизова носа і горла менше захищена. Потім у цій ситуації менш ефективно працюють волоски в носі, що полегшує потрапляння патогенів у тіло.


Тому рекомендації прості: тримайте в теплі і сухості ноги, а також не забувайте про ніс, адже саме там створюється ідеальне температурне середовище для розмноження патогенів. І у цей момент імунітет (його первинна відповідь) працює погано. Найнебезпечніша температура для носа — 33°С. Зниження температури носа і ніг загрожує хворобою. Не можна застуджувати спину. А от зниження температури у ротовій порожнині не підвищує ризик інфікування.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».