Культура
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 02 Серпень 2019 13:00

Шевченківський фестиваль

Rate this item
(0 votes)

Музичний благодійний фестиваль «Ше. Fest», присвячений Тарасові Шевченку, цьогоріч проходитиме 17–18 серпня на малій батьківщині Великого Кобзаря у селі Моринці на Черкащині.
Про це повідомляється на офіційному сайті Фестивалю.

«Ше. Fest — це драйвова музика, перформанси, лекції, театральні постановки, літературні батли, майстер-класи, екскурсії, дитячий простір, наметове містечко, ярмарок. Це — справжній український культурний простір, який ми творимо з 2014 року.
Шевченко — завжди модний і актуальний. Для нас він об’ємний, багатогранний, сміливий і революційний, але точно не бронзовий», — ідеться в повідомленні.

Організатори наголошують, що Фестиваль відкритий для всіх, хто розділяє цінності, талановито викладені у творах Тараса Григоровича.
Під час Фестивалю організатори збиратимуть пожертви для українських бійців, які нині боронять Україну від російської агресії.
Гостей свята чекають екскурсії у Музейний комплекс «Батьківщина Тараса Шевченка» (с. Шевченкове), у Садибу-музей Тараса Шевченка (с. Моринці) та чимало різноманітних розваг, орієнтованих на різні смаки та інтереси. Протягом двох днів у місці проведення «Ше. Fest» діятимуть кілька локацій, так званих галявин: художня, дитяча тощо.
На «Просвітницькій галявині» виступатимуть казкар Сашко Лірник, письменник Василь Шкляр, поет, прозаїк, драматург і перекладач Олександр Ірванець, режисер українського фільму «Тарас. Повернення» про період заслання Тараса Шевченка у Казахстані Олександр Денисенко та інші.
Музичний вечір порадує меломанів виступами сучасних українських гуртів ТАРТАК, KARNA, «ВІЙ», Go-A, «САД», «ШПИЛЯСТІ КОБЗАРІ».
Для любителів смачно попоїсти буде облаштована зона фудкорту, де готуватимуть і продаватимуть різні смаколики. І вже традиційно організатори «Ше. Fest» приготують казан борщу з карасями, яким безкоштовно пригощатимуть усіх охочих. Цю страву за переказами дуже любив Тарас Шевченко.
Протягом Фестивалю діятимуть наметове містечко (внесок на облаштування території — 100 грн) та ярмарок майстрів.
Організатори дійства також нагадують, що «Ше. Fest» — безалкогольна подія.
«Ше. Fest» — щорічний мистецький, національно-патріотичний, благодійний і музичний фестиваль, який на честь пам’яті Тараса Шевченка з 2014 року проходить у селі, де народився поет. У цьому році він відбудеться вшосте.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».