Культура
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 18, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 26 Квiтень 2019 12:09

Аншлаг в опері

Rate this item
(0 votes)

У Київському національному академічному театрі оперети відбулася прем’єра бродвейського мюзиклу «Сімейка Аддамсів». Режисер-постановник — Кестутіс Стасіс Якштас із Литви. Прем’єра одразу зібрала аншлаг.
«Сімейка Аддамсів» — це вистава за мотивами американського комедійного телесеріалу з 60-х і коміксами Чарльза Аддамса про інфернальну сім’ю, яка завоювала мільйони сердець по всьому світу.
«Це — відома історія, яка не втрачає своєї актуальності й популярності в серіалах і фільмах, історія про сім’ю, яка, з точки зору інших людей, живе не так, як усі, але насправді вони живуть правильно: з гідністю, повагою один до одного, любов’ю, дотримуючись обіцянок.

Це — мюзикл, який нагадує, що головне — це родина. А це дуже важливо і актуально в наш час, адже сім’ї розпадаються, люди розлучаються через дрібниці, невеликі сварки. Вони забувають, що скоріше варто шукати спільні рішення і прагнути до взаєморозуміння», — розповів перед виставою литовський режисер-постановник Кестутіс Стасіс Якштас.
Режисер Якштас уже має досвід роботи над «сімейкою» в Каунаському державному драматичному театрі у Литві. Разом з українськими колегами охоче взявся за постановку в Україні. «Це — прекрасний і чудовий колектив, — підкреслив литовський режисер. — Працювати — одне задоволення».
У свою чергу, генеральний директор — художній керівник Національної оперети України Богдан Струтинський розповів, що проект створювався з урахуванням психофізики українського театру.
«Звичайно, головним залишається сценографічне рішення. Але це зовсім новий спектакль, — наголосив Богдан Струтинський. — Мюзикл на сцені нашого театру буде йти протягом трьох років».
Диригент-постановник вистави — заслужена артистка України Оксана Мадараш. Пані Оксана розповіла, що працювати було цікаво. «Люди потребують чогось інакшого, — зазначила Оксана Мадараш. — У нас, наприклад, не вистачало навіть певних інструментів. Всі питання вирішувалися швидко й без проблем. Є багато речей у виставі, які ми маємо підкреслити саме музикою».
Упродовж усієї вистави — тема сім’ї. Головне завдання: навчитися говорити правду, не творити зла. Зрештою, перемагає добра енергія й закоханість.
«Хоч і різні театральні школи: литовська й українська, актори чудово розуміють, що від них вимагають. Вони грають уміло й упевнено», — переконує литовський режисер.
Над виставою працювали художник-постановник Гінтарас Макаревчус та балетмейстер-постановник Дайнюс Бервінтіс. Їм удалося київську постановку зробити видовищною, динамічною, яскравою.

Людмила ЧЕЧЕЛЬ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».