Культура
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 25 Листопад 2016 12:40

Мистецька родина Ісупових: розмаїття талантів

Rate this item
(0 votes)

Ви­став­ка «Арт-ди­нас­тія Ісу­по­вих» у га­ле­реї «Хліб­ня» ста­ла яс­кра­вим про­дов­жен­ням ве­ли­ко­го про­ек­ту «ART Families — Мис­тець­кі ро­ди­ни», який ста­вить за ме­ту під­трим­ку куль­тур­них та сі­мей­них цін­нос­тей в Ук­раї­ні і вті­лює­ть­ся в жит­тя спіль­ни­ми зу­сил­ля­ми На­ціо­наль­но­го за­по­від­ни­ка «Со­фія Ки­їв­ська» та Light Art Foundation.

Це вже третя знакова родина митців, котрі стали учасниками проекту. На виставці можна побачити понад 80 робіт сім’ї, що вражають різнобарв’ям та розмаїттям талантів.
Глава родини, Володимир Ісупов — художникмонументаліст та графік, автор мозаїк, розписів, монументальнодекоративної кераміки. Учасник всеукраїнських, всесоюзних та міжнародних мистецьких виставок від 1970 р.

Від 1990х років використовує авторську техніку (папір, акварель, туш, позолота). Графічні твори в такій техніці представлені на виставці.
Неллі Ісупова — одна з найвідоміших художниківкерамістів України. З дитинства майстриня полюбляла малювати квіти та всілякі рослини. Після закінчення художнього училища довгі роки працювала художником на Васильківському керамічному заводі, де шліфувався та відточувався її творчий потенціал.
У 1988 р. спільно з трьома художниками створила одну з перших художніх галерей у Києві: «Триптих» на Андріївському узвозі. Пристрасть до орнаменту та вільного поєднання кольорів зберігається у творчості Неллі Ісупової до цього часу. Техніка художниці — майоліка, ліплення та розпис яскравими кольорами глазурі.
Пластична глина в її руках породжує дивний світ життєрадісних фантастичних істот — людиноптахів, рослинолюдей, сповнений позитивної енергії, якої нам так бракує у сьогоденні. Її твори — наче керамічні обереги.
Неллі говорить: «Чим більше світла у душі було при створенні кожного образу, тим сильніший його захист». Ці частинки внутрішнього світла, відображені в унікальних творіннях Неллі Ісупової, поширюються по всьому світу.
Любов до мистецтва перейшла синам Неллі та Володимира — Сергію та Іллі. Сергій Ісупов народився в 1964 р., художню освіту здобув в Україні та Естонії, з 1994 року живе та працює в США як відомий та успішний скульптор. Усі речі та проблеми, які хвилюють автора, — у його роботах. «Коли я думаю про себе та про свої роботи, я не впевнений, що це я створюю їх: скоріше, вони створюють мене», — каже Сергій.
Ілля Ісупов народився в 1971 р., наймолодший продовжувач династії. Його незвичний стиль оригінальний і легко впізнаваний; споглядання численних деталей робіт майстра спонукає до спроб зрозуміти їх потаємний сенс. Живопис, графіка, відеоарт — саме на цьому артполі працює митець.
«Приємно бути ініціатором такого величного проекту. Для мене величезна відповідальність об’єднати твори родини та зробити цей проект у стінах Святої Софії, продемонструвати нові роботи митців та вже відомі шедеври», — зазначив куратор проекту Дмитро Струк.
Ніна МАКСИМОВА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».