Культура
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 01 Липень 2016 20:29

«Снігова королева» закриває сезон

Rate this item
(0 votes)

На­ціо­наль­на опе­ра Ук­раї­ни до за­крит­тя 148-го те­ат­раль­но­го се­зо­ну го­тує для ша­ну­валь­ни­ків прем’­єру ба­ле­ту «Сні­го­ва ко­ро­ле­ва» та га­ла-кон­церт, у яко­му со­ліс­ти те­ат­ру ви­ко­на­ють кра­щі арії з ві­до­мих опер та фраг­мен­ти з ба­ле­тів, по­ві­дом­ляє Укр­ін­форм.

Прем’єрні вистави балету «Снігова королева» за мотивами однойменної казки Ганса Крістіана Андерсена відбудуться 3 та 7 липня. Лібрето та музичну концепцію вистави створили художній керівник балетної трупи театру Аніко Рехвіашвілі та диригент Олексій Баклан.
Як розповіла балетмейстерпостановник Аніко Рехвіашвілі, оригінальна хореографія «Снігової королеви» спирається на класичні традиції, а режисерські ходи більше орієнтовані на дорослого підготовленого глядача.

«Від геніального казкаря лишиться основне — теми всепереможного кохання, жертви в його ім’я, людяності, доброти. Для нас Снігова королева — це не абсолютне зло. Це також любов. Просто вона інша», — пояснила балетмейстер.
Дещо несподіваною є і музична складова вистави: Петро Чайковський, Анатолій Лядов, Антон Рубінштейн, Едвард Гріг, Жюль Массне — композитори, чию музику було використано для створення нового балету. Як зазначив диригент Баклан, музичне полотно нової постановки виткане із всесвітніх шлягерів, а за духом усі інші твори співзвучні Чайковському.
Галаконцерт із нагоди закриття 148го театрального сезону відбудеться 9 та 10 липня. У його програмі звучатимуть кращі арії та дуети з відомих опер та оперет у виконанні солістів Національної опери. Зокрема, прозвучать фрагменти опер «Запорожець за Дунаєм», «Набукко», «Тарас Бульба», «Отелло», «Севільський цирульник», «Дон Карлос», «Сила долі» тощо, а на завершення — куплети з відомих оперет «Перікола», «Сільва», «Весела вдова».
У галаконцерті візьмуть участь солісти Національної опери та запрошені солісти: Наталя Николаїшин, Сергій Магера, Валентин Дитюк, Анжеліна Швачка, Тарас Штонда, Євген Орлов, Ігор Борко та інші відомі співаки.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».