Суспільство
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Четвер, 01 Листопад 2018 13:53

На Заході очікують, що Кремлю не вдасться вплинути на вибори в Україні

Rate this item
(0 votes)

У кра­їнах За­хо­ду збе­рі­гаю­ть­ся очі­ку­ван­ня, що пре­зи­дент­ські й пар­ла­мент­ські ви­бо­ри в Ук­раї­ні про­йдуть про­зо­ро, а на­ступ­ні лі­де­ри про­дов­жать курс дер­жа­ви на єв­ро­пей­ську ін­тег­ра­цію.

Про це розповів в ексклюзивному коментарі Укрінформу у Вашингтоні старший дослідник Німецького Фонду Маршалла в США Джонатан Катц.

«Очікування від виборів полягають у тому, що в Україні відбудуться вільні, справедливі й прозорі вибори», — зауважив експерт за підсумками першого засідання Трансатлантичної цільової групи у форматі експертів, представників уряду й громадянського суспільства із США, ЄС і України, яке відбулося в режимі відеоконференції.
Він уточнив, що на це сподіваються не тільки в Сполучених Штатах Америки, але й в Європейському Союзі та інших міжнародних організаціях, зокрема ОБСЄ.
«Ми хочемо глибше взаємодіяти з українським суспільством, з українським урядом і бути певними, що європейський курс України залишається актуальним», — пояснив американський експерт зусилля Трансатлантичної цільової групи.
Крім того, за його словами, як на Заході, так і в Україні зберігаються очікування, що після обрання нового керівництва держави США, ЄС, МВФ та інші міжнародні структури продовжать підтримку українських реформ, які наближають країну до західних стандартів.
Водночас представник Німецького Фонду Маршалла в США окреслив виклики, які загрожують Україні перед виборами.
«Передусім це неприйнятна збройна агресія Росії, незаконна анексія Криму, продовження підтримки сепаратистів на українському Донбасі. Ці питання залишаються в пріоритеті уваги Заходу, в тому числі в процесі прийняття рішень про санкції проти РФ», — пояснив експерт.
За його словами, вибори в Україні створюють додаткові можливості втручання з боку РФ, яка докладає зусиль, щоб просунути окремих кандидатів.
«Росія впродовж багатьох років випробовувала в Україні нові методи гібридної агресії, й тому цікаво розуміти, як вона може вплинути на ситуацію цього разу. Захід готовий підтримувати Україну в її протистоянні пропаганді, дезінформації та іншим проявам агресії», — зауважив експерт.
Він додав, що в середині України також існують проблеми, які не відіграють позитивної ролі, серед яких назвав необхідність завершення реформ по окремих напрямах, а також залишковий вплив олігархів на економічну ситуацію в країні.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».