Військо
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 20 Квiтень 2018 13:36

Українська армія піднялася в рейтингу кращих у світі

Rate this item
(0 votes)

Ук­ра­їн­ська ар­мія під­ня­ла­ся в рей­тин­гу кра­щих у сві­ті. На пер­шо­му міс­ці — США, на дру­го­му — Ро­сія, на тре­тьо­му — Ки­тай.
Про це по­ві­дом­ляє 112 Ук­раї­на з по­си­лан­ням на Global Firepower.

«Збройні Сили України за рік піднялися на одну сходинку в рейтингу найсильніших армій світу Global Firepower і посіли 29-е місце, всього в рейтингу 136 країн. ЗСУ зараз перебувають між Грецією (28-е місце) і Чехією (30-е місце)», — йдеться у повідомленні.
Зазначається, що перша трійка армій світу залишається незмінною: США, Росія і Китай. Армія Ізраїлю опустилася в цьому році на 16-е місце, Польща посіла 22-е місце, Білорусь — 42-е, а Угорщина — 57-е місце. На останньому місці розташувався Бутан.
Для створення рейтингу компанія провела комплексне дослідження, в ході якого врахувала більше 50 чинників. Країни, у яких є ядерний арсенал, отримували бонусні бали. Також додаткові бали отримували країни, які є членами НАТО.
* * *
Україна за останні чотири роки не просто відродила армію, а й перетворила ЗСУ на одну з найбільш ефективних армій в Європі.
Про це Президент України Петро Порошенко написав на своїй сторінці у Тwitter.
«За останні чотири роки нам удалося не просто відродити армію, а й перетворити ЗСУ на одну з найбільш ефективних армій в Європі», — заявив Порошенко.
За його словами, чергове підтвердження цьому — участь наших десантників у курсі з контрштурмових дій S.W.A.T. у Польщі, де наші військові показали найкращі результати.

 

У МІНОБОРОНИ ПОЯСНИЛИ, ЯК ЗМІНА ФОРМАТУ АТО РОЗШИРИТЬ ПОВНОВАЖЕННЯ АРМІЇ

Піс­ля змі­ни фор­ма­ту АТО, яке Пре­зи­дент Ук­раї­ни анон­су­вав на 30 квіт­ня, ке­рів­ниц­тво опе­ра­цією бу­де де­ле­го­ва­не Зброй­ним Си­лам Ук­раї­ни, от­же, у ЗСУ з’яв­ляю­ть­ся до­дат­ко­ві пов­но­ва­жен­ня що­до ре­агу­ван­ня на аг­ре­сію.
Про це ска­зав на бри­фін­гу реч­ник Мі­но­бо­ро­ни Дмит­ро Гу­цу­ляк, по­ві­дом­ляє ко­рес­пон­дент Укр­ін­фор­му.
«Керівництво переходить до Збройних Сил України. Так, у ЗСУ з’являються додаткові повноваження щодо реагування на агресію, а частини та підрозділи Національної гвардії, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби, Національної поліції та інші силові органи переходять в підпорядкування Збройним Силам України», — сказав Гуцуляк.
Він нагадав, що Глава держави пояснював, що зараз АТО перебуває під керівництвом Служби безпеки України. Взаємодія між СБУ і підрозділами ЗСУ, Нацполіції, Нацгвардії є абсолютно іншою, ніж та, що передбачено в Законі про реінтеграцію Донбасу.
«Відроджені Збройні Сили України день за днем нарощують свій бойовий потенціал та бойову спроможність. Створено оперативний резерв військовозобов’язаних з бойовим досвідом, суттєво покращено забезпечення ЗСУ», — підкреслив Гуцуляк.
Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю Президент Петро Порошенко заявив, що статус Антитерористичної операції на Сході України на Операцію Об’єднаних сил буде змінено 30 квітня цього року.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».