Розмаїття
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Субота Квiтень 20, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 20 Лютий 2015 17:18

Знімуть сатиричний альманах

Rate this item
(0 votes)

ЗНАЙ НАШИХ

Українські кінематографісти мають намір зняти сатиричний кіноальманах «Йод», повідомляє gazeta.ua. Проект є збіркою сатиричних короткометражок, хронометраж яких буде від 30 секунд до 3 хвилин. Планується зняти художні, документальні та анімаційні роботи, присвячені особливостям українського буття.
«Для цього проекту не потрібні державні гроші, плануємо знімати на фотоапарати й мобільні телефони, монтуватимемо у власних домашніх студіях на комп’ютері. Використовуючи тільки доступні нам та друзям-кінематографістам ресурси, змусимо можновладців навік забути про власну жадібність, дурість і нахабство. Будь-які прояви переліченого сатиричною луною відгукнуться в короткометражках нашого альманаху», — зазначає Дмитро Томашпольський, один з ініціаторів створення «Йоду».

 

ОСОБИСТОСТІ

«ГЕНОТИП СВОБОДИ» У ПОЛЬЩІ

Перша у Польщі виставка відомого українського художника Івана Марчука «Генотип свободи» стартувала 19 лютого у Варшавській галереї Кordegarda, повідомляє radiokultura.org.
Ім’я Івана Марчука зазначено у списках Золотої гільдії Римської академії сучасного мистецтва. Художник створив понад чотири тисячі творів мистецтва та провів понад 100 персональних виставок. Нині його картини вражають мистецтвознавців Європи, Америки, Австралії, йому пропонують виставлятися в найкращих залах світу, і це все на противагу минулому гонінню та переслідуванню.
Виставка «Генотип свободи» відбувається в рамках вшанування річниці подій на Майдані.


НЕМАЄ ТАКИХ ТРУДНОЩІВ, ЯКІ НЕМОЖЛИВО ПОДОЛАТИ

«Атмосфера Марка Вовчка» — другий із серії проектів, присвячених видатним українкам, стартує у Києві у виставковому просторі ТРЦ «Атмосфера», повідомляє i-pro.kiev.ua. У його рамках відбудеться конкурс на краще освідчення у коханні.
У фотопроекті відомі українці перевтіляться у героїв казок письменниці. Також відбудеться конкурс ілюстрацій до її творів, літературні вечори, вистава театру тіней за мотивами новели Марка Вовчка. І на завершення — історичний проект, покликаний розповісти про життя і творчість цієї незвичайної жінки.
«Біографія і творчість Марка Вовчка — взірець того, що немає таких труднощів, які неможливо подолати, — розповідає літературознавець, доктор філологічних наук, професор Національного університету «Києво-Могилянська академія» Віра Агеєва. — Вона весь час долала неймовірно важкі перепони: від дитинства напівсироти до заборони друкуватися українською мовою. Це — єдина письменниця середини ХІХ ст., яка змогла заробляти собі на життя і утримувати сина за допомогою пера. Своєю прозою Марко Вовчок уперше дала можливість почути голос жінок незалежних, пристрасних, здатних наполягати на своєму, навіть якщо доводиться платити надто дорогу ціну».

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».