Розмаїття
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 13 Лютий 2015 00:01

Український диригент – серед найкращих

Rate this item
(0 votes)

ЗНАЙ НАШИХ

Художній керівник Одеського філармонічного оркестру Ерл Хобард потрапив до тридцятки найбільш професійних музикантів світу, повідомляє ridna.ua. Рейтинг склав авторитетний американський портал Musical America Worldwide за підсумками минулого року.
Номінантів обирали шляхом опитування громадськості, що має професійне відношення до мистецтва. У рейтинг потрапили тільки ті музиканти, які довели свою унікальність, здатність протистояти опору середовища або заскорузлої традиції. «Це любителі ризику та інноватори», — наголосив Musical America Worldwide у зверненні до читачів.
Хобард очолює Одеський філармонічний оркестр уже два десятиліття. З його ім’ям пов’язане широке визнання колективу не лише на батьківщині, а й за кордоном.


ШКОЛЯРІ ПЕРЕМОГЛИ В КОНКУРСІ GOOGLE
Двоє українських школярів вибороли перемогу та головний приз конкурсу від компанії Google, повідомляє i-pro.kiev.ua. Цьогоріч переможцями Google Code-in стали 24 особи. У червні на них чекає поїздка в каліфорнійський офіс компанії, де вони зустрінуться з провідними інженерами.
Отож Ілля Ковалевський і Станіслав Кривенко разом з іншими переможцями вирушать на чотири дні до головної штаб-квартири Google у Маунтін-В’ю (Каліфорнія, США). Упродовж поїздки школярі відвідають церемонію нагородження, проведуть день у Сан-Франциско та зможуть знайти нових друзів зі схожими інтересами.
Google Code-in — змагання з розробки програмного забезпечення з відкритим кодом для школярів з усього світу. Цього разу протягом семи тижнів конкурсу 658 школярів виконали 3 236 завдань. Учасники писали коди, додавали нові функції до програм, виправляли помилки, створювали документацію, розробляли логотипи й знаходили цікаві способи показати іншим учням захопливий процес кодування.
Ілля Ковалевський не вперше виграє цей конкурс. 2013-го він став одним із 20 переможців.

 

МАНДРИ

ПІДЗЕМНІ ЕКСКУРСІЇ У ЧЕРНІВЦЯХ
Рідко в якому місті відбуваються підземні екскурсії, а ось Чернівці відтепер цим можуть похвалитися, повідомляє ridna.ua. «Підземні Чернівці» — прогулянка дренажним тунелем (так званим чернівецьким метро) від вул. Нахімова до вул. Сагайдачного. Маршрут пролягає через місце, над яким стоїть колишня резиденція буковинських митрополитів, а нині ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
Екскурсія супроводжується розповідями про ті місця, де туристи проходять, та легендами про чернівецьке «метро». Фахівці запевняють, що маршрут безпечний для туристів. Підземелля — звичайний дренажний тунель, збудований за радянських часів.
Під час екскурсії група перебуватиме під землею майже півтори години, пройде 1210 м — саме такою є протяжність тунелю. Його висота — 2,20 м, хоча на маршруті туристи зіштовхнуться з перепадом висоти тунелю у 14 м — лізти вгору доведеться залізною драбиною. Весь час вони йтимуть у воді, рівень якої від кількох сантиметрів до половини чобіт. На прогулянці можна помилуватися різноманітними сталактитами — мінеральними утвореннями у вигляді стовпів, пірамід, які звисають зі стелі. Крім того, в тунелі залишилися рейки, якими колись ходили робочі вагонетки.

 

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».