Розмаїття
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 16 Сiчень 2015 21:55

Теплі вуличні перила

Rate this item
(0 votes)

У Києві виник цікавий арт-об’єкт, який називається «Теплі перила». Його автори мають на меті замінити пішохідні перила, розташовані вздовж крутих сходів і тротуару по правій стороні вулиці Івана Франка, повідомляє kyiv.ridna.ua. Нові перила виготовлено зі сталі, на них лазерним гравіюванням нанесуть оповідання і вірші українських прозаїків і поетів. Перила підігріватимуть (температура нагріву — 28°С). Наступного року обіцяють замінити другу частину перил, розташовану по лівій стороні вулиці.
Автор проекту — архітектор Іван Мельничук. Загальна протяжність перил — 112 м. У майбутньому кожен, хто підніматиметься цією крутою вулицею, зможе зігріти від холоду руки. Допитливим буде цікаво прочитати вірші й короткі оповідання українських письменників, нанесені на перила. Перила обладнають датчиком, який відключатиме підігрів перил уночі, коли на вулиці нікого немає.

У теплий сезон вони не нагріватимуться.
Ідея облаштування «Теплих перил» належить польській художниці Ельжбеті Яблонській. Кошти на створення арт-об’єкта збирали в Польщі й в Україні.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».