Розмаїття
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 16 Сiчень 2015 21:41

Розкопки у Софіївському заповіднику

Rate this item
(0 votes)

У виставковій залі пам’ятки архітектури XVIII ст. Софійська Трапезна (Тепла Софія) Національного заповідника «Софія Київська» відкрилася виставка «Два метри в глиб історії», повідомляє i-pro.kiev.ua. Експозицію присвячено новітнім матеріалам розкопок на території Софійського заповідника, які впродовж 2013–2014 років проводять археологи заповідника спільно з науковцями Інституту археології НАН України.
Ці дослідження здійснювались із метою з’ясування стану збереженості культурного шару на території садиби Софійського собору в Києві та перспектив подальших археологічних розкопок і музеєфікації залишків давньоруського храму ХІ ст., відкритого ще у 1909–1910 рр. на території Митрополичого саду.

Серед знахідок — фрагменти фрескового розпису ХІ–ХІІ ст. із графіті, будівельний матеріал Х– ХVІІІ ст., візантійська монета, свинцева актова печатка, ключі від давньоруських навісних замків. Унікальними є скляні диски для виготовлення мозаїки.
Виставка експонуватиметься до початку вересня.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».