Різне
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Субота, 16 Червень 2018 10:12

Нам – 100 років! (Вітання Колектив газети «Голос України»)

Rate this item
(0 votes)

Колективу газети
«Демократична Україна»

Народжена у відблисках заграв громадянської війни, у пору великих соціальних потрясінь і російськобільшовицького нашестя в Україну, газета «Демократична Україна» пройшла складний та неоднозначний історичний шлях.

Уже її перша назва «Комуніст» (а з 1943го — «Радянська Україна») виразно говорить про орієнтири і завдання періодичного видання. Та попри всі ідеологічні забарвлення газета систематично розповідала про трудовий ентузіазм нашого народу на будовах і заводах, у портах і шахтах, на полях і фермах, систематично писала про новаторів праці, про лідерів соціалістичного змагання. Людина праці, без перебільшення, стала головним героєм газетних публікацій.
Величезний вклад газети в історичну перемогу радянського народу над гітлерівською ордою. Адже з перших днів війни кожна газетна публікація кликала наших співвітчизників до непримиренної боротьби з ворогом, зміцнювала їхню віру в перемогу. Недарма часопис першим серед цивільних видань колишнього Союзу нагороджений бойовим орденом — Червоного Прапора.
І нині «Демократична Україна» продовжує кращі традиції своїх попередниць. Сприяє розбудові й утвердженню Української державності, показує обнадійливі пагони реформаторства в усіх сферах державного і суспільного життя, підтримує героїчний дух нашого народу у війні з північним агресором, допомагає обстоювати національні інтереси на міжнародній арені.
Бажаємо вам, колеги, і надалі залишатися на передових життєвих позиціях, нести в маси незнищенний дух гідності, справедливості, української ідентичності — одне слово, творити правдивий літопис сучасності.
Міцного вам здоров’я, нових творчих успіхів, побільше вдячних читачів!

Колектив газети «Голос України»

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».