Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 15 Лютий 2019 15:18

Мінерал, який може успішно вирішити проблему гіпертонії

Rate this item
(0 votes)

Високий кров’яний тиск можна контролювати не тільки за допомогою ліків і скорочення солі в раціоні, а й додаванням важливих мінералів, що знижують кров’яний тиск. Вони можуть вирішити проблему гіпертоніків.
Одним із таких мінералів, котрий, як уже доведено, знижує кров’яний тиск, є магній.

За словами доктора Сари Брюер, магній необхідний для правильної роботи понад 300 ферментів в організмі, що робить його необхідним для кожного метаболічного процесу — від виробництва енергії до синтезу білка і генетичного матеріалу.
Також він бере участь у роботі м’язів, нервової провідності і для підтримки серцевого ритму, а значить, і здорового кров’яного тиску. Це досягається шляхом розслаблення гладком’язових клітин слизової артерії, через що, у свою чергу, тиск падає.
Доктор Брюер нагадала результати декількох досліджень, які показали, що у деяких людей магній настільки ефективний, що він знижує показники тиску краще, ніж запропоновані ліки.
З цього приводу у семи дослідженнях узяли участь люди зі стійкою гіпертонією, систолічний тиск яких був на рівні 155 мм, незважаючи на призначене антигіпертензивне лікування.
При цьому нормальний систолічний артеріальний тиск становить 90–120 мм, високий — 140 мм і вище.
Коли учасники дослідження отримували магній, він знижувався у середньому на 18,7 мм. При цьому добавка магнію становила в середньому 368 мг на день протягом трьох місяців.
За словами доктора Брюер, магній є одним із кращих природних засобів при гіпертонії. Його можна отримувати з таких продуктів, як горіхи, різне насіння, темнозелені листові овочі, боби, риба, сухофрукти і цільнозернові продукти, а також у вигляді добавок.
Крім цього, він може бути у темних сортах шоколаду, в какао і водопровідній воді у тих регіонах, де вона відрізняється жорсткістю. До слова, люди, котрі живуть у таких регіонах, рідше страждають від високого артеріального тиску, серцевих нападів та інсультів.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».