Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 18 Сiчень 2019 19:25

Жінка завагітніла, після роботизованої трансплантації матки

Rate this item
(0 votes)

Добре відоме дослідження з трансплантації матки у Гетеборзі нині підтримується роботизованою хірургією. Ця зміна зробила роботу з донорами значно менш інвазивною. Після технічної модифікації перша жінка зараз вагітна.
Дитина буде першою, хто народиться після пересадки з використанням нової техніки. До теперішнього часу у Швеції було вісім пологів після трансплантації матки. Це також відбувалось у рамках досліджень у Sahlgrenska Academy, але після традиційної відкритої хірургії.

Зміни, внесені новою технікою, зачіпають у першу чергу донора. Операція виконується за допомогою роботизованої замкової щілини, в якій п’ять отворів довжиною в 1 см дозволяють хірургам працювати з дуже високою точністю.
Багатогодинна операція завершується видаленням матки через розріз у черевній порожнині та її негайним введенням у реципієнта за допомогою традиційної відкритої хірургії. Донині дослідження у Гетеборзі включало пересадку матки за участю живих донорів, часто це мати і дочка, в одному випадку близькі друзі. Використання матки від померлих багатоорганних донорів стає ще одним життєздатним варіантом.
На сьогодні у всьому світі після трансплантації матки народилося 13 дітей. Крім перших восьми, народжених під егідою дослідження Sahugrenska Academy, у Сполучених Штатах Америки є дві дитини (народжені в грудні 2017 року і лютому 2018-го) і по одній дитині у Бразилії (грудень 2017-го), Сербії (червень 2018-го) та Індії (жовтень 2018-го).

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».