Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 18 Сiчень 2019 19:20

Науковці встановили, хто найчастіше хворіє на грип

Rate this item
(0 votes)

Американські вчені з Мічиганського університету в Енн-Арбор у процесі дослідження встановили, хто найчастіше хворіє на грип. Результати досліджень опубліковано в науковому виданні PLoS One.
За словами вчених, щороку вірус грипу забирає життя тисяч хворих. Складнощі у його лікуванні полягають у тому, що існує три типи — А, В і С, і медикам складно передбачити, який із них отримає поширення в наступному сезоні.

Завдяки вакцинації можна досягти імунітету лише до одного штаму захворювання. Якщо людина не щеплена і захворіє, то ймовірність зараження і швидкість одужання буде залежати тільки від сил організму, а також активності її імунної системи.
Довгий час учені досліджують ймовірність зараження тим чи іншим типом вірусу і досягли непоганих результатів у даному напрямку. Тепер група медиків під керівництвом Бетсі Фоксмен провела дослідження за участю 500 сімей із Нікарагуа. Науковці прагнули з’ясувати, яким способом вірус передається між родичами.
Під час дослідження вчені брали аналізи крові, мікрофлори носа і рота відразу після того, як один із членів родини захворів на грип. За результатами дослідження з’ясувалося, що передача вірусу залежала від того, які мікроби є у слизовій хворих і здорових людей. Так, мікроби Alloprevotella і Prevotella підвищували ймовірність захворювання, а Bacteroides vulgatus не давали поширитись інфекції.
За словами фахівців, мікрофлора носа і рота впливає на імунітет і примушує його боротись із вірусом. Зазначається, що правильні бактерії рідше зустрічаються серед дітей і літніх людей, що пояснює їх часті нездужання. При модифікації мікрофлори їх можна захистити від зараження.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».