Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 18 Сiчень 2019 19:14

Створено препарат, що імітує ефект тренування

Rate this item
(0 votes)

До­слід­ни­ки ви­про­бу­ва­ли пре­па­рат, що імі­тує ефект тре­ну­вань, і ствер­джу­ють, що він мо­же за­по­біг­ти хво­ро­бі Аль­цгей­ме­ра.
Раніше вони виявили, що у пацієнтів із цим неврологічним станом знижується рівень гормону ірісіна, що виділяється м’язами під час фізичної активності і стимулює мозок.
Згідно з міжнародним дослідженням таблетки замість вправ, що імітують наслідки тренувань у спортивному залі, можуть запобігти цій складній хворобі.

Ірісін був виявлений шість років тому як хімічна речовина, котра спалює жир, що дає надію на лікування від ожиріння. Тепер експерименти за участю гризунів і людей показали, що він також захищає від розумового вікового спаду.
Це додало доказів того, що регулярні пробіжки, швидкі піші або велосипедні прогулянки корисні і для розуму, і для тіла.
Доктор Джеймс Пікетт, керівник дослідження, впевнений у взаємозв’язку факторів способу життя і деменції і вважає, що відкрито багатообіцяючий шлях для нових досліджень і, можливо, нових методів лікування у майбутньому.
Професорнейробіолог Оттавіо Арансія, піонер дослідження деменції з Колумбійського університету, також вважає, що ірісін може становити собою нову терапію, спрямовану на запобігання деменції у пацієнтів у групі ризику, і зупиняти її прогресування у пацієнтів на більш пізніх стадіях, включаючи тих, хто вже не може займатися спортом.
Вплив гена FNDCY, який виробляє ірісін, для вчених очевидний. Коли його «відключили», у гризунів виникли проблеми з навчанням і тестами пам’яті, наприклад необхідністю ідентифікувати новий об’єкт. Однак після відновлення експресія речовини повністю змінила ситуацію.
Очевидно, що ірісін забезпечує життєво важливі зв’язки між нейронами, які транспортують сигнали — синапси. Пацієнти з хворобою Альцгеймера поступово втрачають синапси, що і погіршує пам’ять.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».