Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 18 Сiчень 2019 18:56

Знайдено спосіб відновлення молодості

Rate this item
(0 votes)

Допомагаючи імунній системі чистити тіло від старих клітин, можна відновити молодість. Такого висновку дійшли вчені Наукового інституту Вейцмана, що випробовували нову методику на прикладі мишей.
Результати дослідження під керівництвом професора Валерія Крижановського і доктора Йоссі Овадьї з відділу біології молекулярної клітини нещодавно були опубліковані у Nature Communications.

Дослідження почалось із вивчення того, як імунна система бере участь у найважливішій діяльності — очищенні старих і старіючих клітин, які створюють проблеми для тіла, поки вони там присутні.
Старіючі клітини — не повністю загиблі, що страждають від втрати функції або мають непоправні пошкодження, — залучені у процес старіння, сприяючи запаленню.
Дослідники використовували мишей, у яких був відсутній важливий ген для цієї імунної активності. Через два роки літні миші мали більше накопичення старіючих клітин порівняно з тими мишами, в яких ген для видалення цих клітин був інтактним. Вони виглядали старшими, страждали від хронічного запалення, різні функції в їхньому організмі були ослаблені й померли вони раніше за своїх родичів.
Потім дослідники дали мишам препарат, який пригнічує функцію певних білків, що допомагають старіючим клітинам виживати у старечому стані, щоб подивитися, чи сприятиме це видаленню таких клітин з організму.
Препарати вводили мишам, чиє старіння було результатом порушень, виявлених в імунній системі, а також тим, хто страждає від передчасного старіння через інші генетичні помилки.
Гризуни, які отримали препарат, винятково добре реагували на нього. Аналізи крові та тести на активність показали поліпшення, їхні тканини виявилися набагато ближчими до тканин молодих мишей.
Учені підрахували кількість старіючих клітин і виявили, що їх залишилося значно менше і значно нижчими були ознаки запалення.
Тож вони мають намір продовжувати вивчати способи спонукання людського організму видаляти свої старі і старіючі клітини і знайти способи активізації імунної системи для виконання цієї роботи.
Тобто якщо майбутні експерименти підтвердять правильність теорій, вони можуть створити дійсно антивікові методи лікування.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».