Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 14 Грудень 2018 17:19

У світі відкрито нову віху у подоланні безпліддя

Rate this item
(0 votes)

На світ з’явилася перша дитина, народжена з донорської матки померлого донора. Учений світ вважає це новою медичною віхою у лікуванні безпліддя, оскільки відкрито шлях для допомоги жінкам, які не можуть мати дітей шляхом такого виду донорства.
Народилася дівчинка у Бразилії за допомогою кесаревого розтину через 35 тижнів і три дні вагітності. Її вага становила 2550 г. Вона й мати здорові. Малятко добре росте і розвивається, повідомляють науковці.

Цей випадок на ділі довів, що подібні трансплантації є здійсненними не тільки з живими донорськими органами.
Дана операція з пересадки жіночого органа була проведена у вересні 2016 року.
До цього було виконано з десяток трансплантацій матки від загиблих донорів у Сполучених Штатах Америки, Чехії і Туреччині, проте довести процес до народження дитини вченим тоді так і не вдалося.
Втім, діти вже народжувалися після трансплантації живої донорської матки. Перша у світі така дитина з’явилась у Швеції в 2013 році. Вчені говорять про 39 процедур такого роду, в результаті яких згодом з’явилося 11 дітей.
Дані Ейзенберг, лікар із лікарні Університету Сан-Паулу у Бразилії, яка очолила дослідження, зазначила, що трансплантація від неживого донора може запропонувати жінкам більш широкий доступ до ліквідації маточного безпліддя, а також вирішити питання з донорськими поставками органу.
За оцінками експертів, безпліддя вражає приблизно 10–15% пар репродуктивного віку в усьому світі. З них частина жінок страждає від проблем із маткою.
До того як трансплантація матки стала можливою, єдиними варіантами для бездітних батьків були усиновлення або сурогатне материнство.
У Бразилії трансплантація матки пройшла успішно, не було ознак відторгнення, всі процеси жіночого організму були присутні.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».