Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 14 Грудень 2018 17:18

Знайдено ще один спосіб боротьби з наслідками ожиріння

Rate this item
(0 votes)

Нові дослідження, проведені факультетом охорони здоров’я Йоркського університету, показують, що гальмування протеїну в кровоносних судинах стимулює їх зростання, що призводить до більш здорової жирової тканини і зниження рівня цукру в крові.
Висновки дають ключове розуміння того, як поліпшення регенерації може допомогти пом’якшити серйозні проблеми зі здоров’ям, які виникають при ожирінні, наприклад діабет.

Тара Хаас, професор Школи кінезіології та охорони здоров’я в Йоркському університеті, та її команда досліджували процес під назвою ангіогенез. Ангіогенез — це утворення крихітних кровоносних судин, так званих капілярів. Це допомагає підтримувати нормальні здорові функції в тканинах, особливо коли ці тканини збільшуються.
Однак коли тканина розширюється за рахунок надлишкового жиру, ангіогенез репресує, а нові капіляри не ростуть. Це призводить до патології жирової тканини, збільшується ризик розвитку діабету і серцевосудинних захворювань.
«Незрозуміло, чому саме нові капіляри не можуть утворитися при ожирінні», — говорить Хаас.
Попередні дослідження показали, що при ожирінні рівні FoxO1 збільшуються в ендотеліальних клітинах, які є основними клітинами, що містять капіляри.
«Ми знаємо, що білок під назвою FoxO1 присутній у клітинах ендотелію судин, і він може зупинити розвиток нових капілярів. FoxO1 контролює, як клітини витрачають свою енергію, під час ожиріння рівні FoxO1 збільшуються у капілярних ендотеліальних клітинах, тому можливо, що він гальмує ріст нових кровоносних судин у жирових тканинах огрядних людей», — зауважує Хаас.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».