Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Середа Квiтень 24, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 07 Грудень 2018 11:49

У ботулотоксину знайшлося несподіване застосування в кардіології

Rate this item
(0 votes)

Післяопераційна фібриляція передсердь являє собою звичайне ускладнення, яке зачіпає від чверті до половини всіх пацієнтів після кардіохірургії.
Це може призвести до серцевої недостатності, інсульту і збільшення тривалості перебування в лікарні, що призведе до збільшення вартості догляду.

HeartRhythm, офіційний журнал Товариства кардіологічної електрофізіології, повідомляє про багатообіцяючі результати двох клінічних випробувань із використанням ін’єкцій ботулінічного токсину (BTX) для придушення POAF.
BTX, потужний інгібітор нейронної передачі, найбільш відомий тим, що його використовують при тимчасовому зменшенні зморшок на обличчі. Глобальний косметичний ринок для BTX оцінювався у 3,4 мільярда доларів США у 2015 році.
Він також використовується для лікування деяких неврологічних розладів, включаючи надмірне потовиділення і розлади очних м’язів.
У рандомізованому плацебо-контрольованому поздовжньому дослідженні 60 пацієнтів, які зазнали операції шунтування коронарної артерії і отримали ін’єкції BTX під час операції, продемонстрували стійке зниження частоти і ступеня фібриляції передсердь (AF) протягом трьох років спостереження і мали зменшену потребу в госпіталізації. BTX вводили в кожну з епікардіальних жирових подушечок поблизу легеневої вени.
Надалі плануються дослідження ефективності ботулотоксину щодо неоперованих пацієнтів із фібриляцією передсердь.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».