Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 07 Грудень 2018 11:46

Новий антибіотик можуть застосувати для абсолютно нової хвороби

Rate this item
(0 votes)

Згідно з дослідженнями хвороб Альцгеймера і Паркінсона новий антибіотик міноциклін може уповільнити або запобігти цим недугам і дати надію людям, що страждають від них.
Науковці, тестуючи вплив міноцикліна на особинах черв’яків, в яких було накопичення альфа-синуклеїну та амілоїду-бета, виявили зменшення кількості агрегації двох білків. Зазначається, що ці два білки якраз і пов’язані з хворобою Паркінсона та Альцгеймера.

Нині необхідний спосіб поліпшити протеостаз (стабільність білкових молекул) і продовжити тривалість життя і поліпшити стан здоров’я людей похилого віку, в яких з’явилися перші ознаки нейродегенеративних симптомів або маркерів хвороби, наприклад утворення білка, зазначив Грегорі Соліс, аспірант Scripps Research і провідний автор дослідження.
Учений поставив собі за мету і перевірив, що міноциклін може зменшувати агрегацію білка і продовжувати тривалість життя тварин, в яких уже є порушення протеостаза.
Також виявлено, що міноциклін відштовхує рибосому — білковий компонент мозку, який існує у черв’яків і людей. Тестування показало, що кількість міноцикліна, потрібна для позбавлення від білка, залежала від того, скільки його вироблено організмом. Чим нижчий цей рівень, тим нижча й необхідна доза.
У дослідженні на прикладі того, як антибіотик міноциклін запобігає агрегації білка, зазначено, що цим закладаються основи для створення лінії ліків, спрямованих на оптимізацію цього вже схваленого препарату для деяких нейродегенеративних захворювань, зауважує Майкл Петрашек, ад’юнкт-професор Scripps Research.
Підкреслюється, що у Сполучених Штатах Америки 5,7 мільйона людей уражаються хворобою Альцгеймера і понад 10 мільйонів страждають від хвороби Паркінсона.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».