Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 16 Листопад 2018 12:01

Вакцинація не підвищує ризику розвитку алергії

Rate this item
(0 votes)

«Незважаючи на високий рівень вакцинації дітей у Швеції, є ще деякі батьки, котрі не впевнені в її доцільності, побоюючись, що вакцини є причиною дитячих хвороб», — говорить керівник дослідження Йохан Альм, консультант у дитячій лікарні та доцент кафедри клінічної науки і освіти Інституту Стокгольмської загальної лікарні.

Оскільки більшість дітей мають усі щеплення, було складно вивчити, чи існує зв’язок між вакцинацією й алергією у дітей. Поточні дослідження проводились у співпраці з клініками Vidar в Ярне, Стокгольм, що дозволило отримати доступ до відносно великої групи дітей, невакцинованих відповідно до рекомендації.
Більш ранні дослідження показали, що з невідомих причин діти з антропософським стилем життя менш алергічні. Характерними аспектами антропософського способу життя є домашні пологи, тривалі періоди грудного вигодовування, органічна, в основному вегетаріанська, дієта та обмежене використання певних ліків. У багатьох дітей індивідуальна програма вакцинації, у той час як деякі з них не вакциновані взагалі.
У цьому дослідженні спостереження йшло за дітьми антропософських родин, їх порівнювали з дітьми з традиційних сімей.
Ризик алергії у дітей, які у віці п’яти років усе ще були повністю не вакциновані, не відрізнявся від такого у тих, хто мав усі рекомендовані щеплення.
«Наш висновок полягає в тому, що в антропософському способі життя має бути щось ще, що є причиною відносно низького рівня алергії», — говорить доктор Альм.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».