Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 09 Листопад 2018 15:31

Уникнути високого рівня цукру в крові допоможе карі

Rate this item
(0 votes)

Якщо ви любите карі, то підвищення рівня цукру вам не загрожує, наголошують учені.
Карі — відмінний вибір для пацієнтів із діабетом, щоб уникнути стрибків глюкози, переконана дієтолог доктор Сара Брюер.
За її словами, їжа може містити й інші спеції, які виявляються дуже корисними, щоб контролювати цей складний кризовий стан здоров’я. Наприклад, уже багато сказано про чилі і куркуму.

Дієтолог каже: якщо ви вирішите зробити карі самостійно, обов’язково замість білого рису використовуйте коричневий або дикий рис. Це дасть подвійний ефект.
Браун басматі і коричневий рис — найкращий вибір, додають фахівці благодійного товариства з питань діабету Великобританії.
Домашнє карі і спеції, включаючи корицю, пажитник, чилі і куркуму, справляють благотворний вплив на перебіг діабету 2го типу. Так, кориця містить антиоксидантні поліфеноли, що підвищують чутливість до інсуліну у пацієнтів із діабетом, у той час як куркума покращує виділення інсуліну, пояснила Брюер.
Крім цього, слід вживати продукти з більш низьким глікемічним індексом, що також дозволить керувати станом. Адже продукти з низьким глікемічним індексом так швидко не зможуть підвищувати рівень цукру. До них належать більшість фруктів й овочів, молоко, деякі цільнозернові злаки і хліб. У харчуванні необхідно забезпечити хоча б п’ять порцій фруктів та овочів щодня.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».