Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 02 Листопад 2018 12:22

Знайдено спосіб порятунку сердечників від ранньої смерті

Rate this item
(0 votes)

Дослідники Університету Альберти проаналізували стан пацієнтів із захворюванням коронарної артерії і дійшли висновку, що постійний рух — це уникнення ранньої смерті.
На думку вчених, люди, над якими нависла загроза, повинні кожні 20 хвилин вставати з крісла і просто переміщатися. Така легка активність перш за все допомагає спалювати 770 кілокалорій на день. Це саме та кількість калорій, позбавлення від яких запобігає ранній смерті.

У процесі дослідження учасники із середнім віком у 63 роки носили пристрій, який контролював їхні рівні активності впродовж 22 годин протягом п’яти днів. Це допомогло підрахувати, як часто пацієнт із хворобою серця має рухатись, аби щодня спалювати 770 кілокалорій.
Автор дослідження доктор Айларов Рамаді зазначив, що зараз є багато доказів шкоди для здоров’я від тривалого сидіння, тому дослідження показує, що пацієнти із серцевою недостатністю повинні переривати його кожні 20 хвилин і здійснювати легку фізичну дію.
Правда, це невелике дослідження, представлене на Канадському конгресі із серцевосудинних захворювань у Торонто, не дає приводу для остаточних висновків. Тому необхідно проводити рандомізоване контрольоване дослідження, перш ніж така рекомендація увійде до переліку інших, зазначив професор Джоп Перкі з Європейського товариства кардіологів.
Однак він додав, що регулярна фізична активність є ключем до досягнення здорового життя пацієнтів не тільки з хворобами серця, а й з іншими, а також є хорошою профілактикою.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».