Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Середа Квiтень 24, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 02 Листопад 2018 12:19

Лише оди овоч поліпшить стан при діабеті, захворюваннях серця та очей

Rate this item
(0 votes)

Один помідор може забезпечити близько 40% щоденного рекомендованого мінімуму вітаміну С. Більш того, помідори постачають вітамін А, який підтримує імунітет, зір і здоров’я шкіри; вітамін К, який корисний для ваших кісток; а також калій — ключову поживну речовину для функції серця, скорочення м’язів і підтримання здорового кров’яного тиску й балансу рідини.
Помідори містять антиоксидант, так званий лікопін, який відповідає за їх червоний колір.

Дослідження показують, що з точки зору переваг для здоров’я серця більш ефективно використовувати томати і томатні продукти, ніж приймати добавки лікопіну.
Інші дослідження показали, що більш високі рівні лікопіну в крові пов’язані з більш низькою смертністю у людей із метаболічним синдромом, групою факторів ризику, що підвищують шанси розвитку серцевих захворювань, діабету та інсульту.
Лікопін також корисний для очей. І це не єдиний захисний живильник у помідорах — вони також містять лютеїн і бетакаротин. Згідно з дослідженнями ці поживні речовини підтримують зір і захищають від очних захворювань, включаючи катаракту і дегенерацію жовтої плями.
Помідори можуть бути захисною їжею для людей із діабетом 2го типу. В одному дослідженні люди з діабетом, які вживали приготовлені помідори протягом 30 днів, відчували зниження перекисного окислення ліпідів, що зменшує ризик серцевих захворювань. Це особливо важливо, тому що діабет подвоює ризик інсульту і серцевого нападу.
Обсерваційні дослідження встановили зв’язок між лікопіном і меншою кількістю випадків раку передміхурової залози, яєчників, легенів і шлунка.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».