Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 26 Жовтень 2018 16:29

Овочі без екзотики допомагають боротися з діабетом

Rate this item
(0 votes)

Учені нагадали, що введення до раціону діабетиків певних продуктів допомагає утримувати рівень цукру в крові на належному рівні, а в людей із ризиком діабету — запобігти такому стану.
У цей список продуктів потрапляють багато овочів і фруктів. Серед них велика кількість екзотичних або не дуже доступних. Однак є й такі, що завжди на кухні, вони недорогі і завжди під рукою.
Цього разу британські дієтологи Джульєтта Келлоу і доктор Сара Брюер радять придивитися до червоної цибулі, яка може мати вирішальне значення для контролю стану.

Саме їй приписують здатність запобігти високим стрибкам цукру в крові, запевняють вони. Навіть невелика цибулина вагою близько 100 г може бути достатньою для значного зниження рівня цукру.
Вважається, що за її ефективність відповідає з’єднання кверцетин, що міститься у цьому овочі у великій кількості.
Дієтологи наголошують, що дослідження, в якому пацієнти з діабетом вживали в день по 100 г червоної цибулі, засвідчило: рівень цукру в крові істотно знизився.
Також цей простий плід є корисним для запобігання і боротьби не тільки з діабетом, а й із серцевосудинними захворюваннями та раком.
У цілому пацієнти з діабетом повинні прагнути з’їдати багато овочів, які мають властивість регулювати стан.
Крім цибулі, може допомогти знизити рівень цукру в крові і його брат — часник, який також корисний для людей із резистентністю до інсуліну або з діабетом.
Хорошим варіантом для діабетиків є листові зелені овочі та продукти з низьким глікемічним індексом. При цьому слід обережно ставитися до крохмалистих овочів, включаючи пастернак, солодку картоплю і гарбуз. Їх можна додати у раціон, якщо рівень цукру в крові перебуває під контролем, вважають фахівці.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».